آشنایی با الگوی خواب کودک دبستانی

ساخت وبلاگ

آشنايي با الگوي خواب کودک دبستاني

مقدار خوابی که افراد به آن نیاز دارند و الگوی مراحل خواب شبانه آنان نیز با با افزایش سن تغییر می کند، و کودک شما نیز در گذر از سال های پیش دبستان به سال های دبستان از این قاعده مستثنا نیست.

کودکان پیش دبستانی به 10 تا 13 ساعت خواب نیاز دارند. کودکان در این سن به علت اینکه نسبت به دوران نوپایی شان در طول روز چرت نمی زنند، ممکن است کمی زودتر بخوابند.

اما در همین سن است که کودکان ممکن است پدیده ای به نام «بی خوابی رفتاری» را بروز دهند. کودک در این حالت شروع به آزمودن والدین از لحاظ تعیین حدود زمان خواب می کند و والدین باید از این رفتار آگاه باشند.

کودک در این حالت، ممکن است به بهانه هایی مانند تشنه بودن یا اینکه او را باید بغل کنند، از خوابیدن خودداری کند.

والدین بدون توجه به این رفتارها حد زمانی خواب برای کودک تعیین کنند، زیرا اگر والدین به خواسته های کودک تسلیم شوند، بی خوابی رفتاری او تشدید می شود.

کودکان دبستانی نیاز به 9 تا 11 ساعت خوابیدن در شب دارند و اغلب کودکان هم در این سنین به همین مقدار توصیه شده می خوابند .

 برخی از کودکان دبستانی ممکن است دچار ترس های شبانه مانند هراس از تاریکی شوند. هم کودکان پیش دبستانی و دبستانی تخیلی غنی دارند. مشکلاتی مانند کابوس و خرخر کردن هم  نیز ممکن است بر خواب کودک در این سنین تاثیر بگذارند.

مقدار زیادی از خواب کودکان در سنین دبستان شامل مرحله خواب با امواج آهسته یا خواب عمیق (نوعی از خواب غیر REM) می گذرد.

این نوع خواب بسیار نیروبخش است و در نتیجه کودکان دبستانی در طول روز بسیار هشیار هستند. بنابراین اگر یک بچه دبستانی اغلب در سر کلاس چرت بزند، یعنی احتمالا خواب شبش کافی نیست.

 نداشتن خواب کافی شبانه می تواند کارکرد تحصیلی کودک را کاهش دهید و همچنین باعث اختلال در توجه، تمرکز، تصمیم گیری و توانایی حل مسئله شود.

کم خوابیدن کودک در شب همچنین ممکن است به تحریک پذیری یا حتی بیش فعال شدن او در طول روز بینجامد.

بنابراین والدین باید برنامه خواب منظمی چه در طول روزهای هفته و  آخر هفته برای کودکشان ایجاد کنند. مدت خواب نباید بیش از 1 تا 2 ساعت در روزهای هفته نسبت به تعطیلات آخر هفته متغیر باشد.

منبع: http://hamshahrionline.ir/

بخش مرکز یادگیری سایت تبیان

تهیه: یگانه داودی،  تنظیم: نیلوفر یاقوتی

7 اشتباه باور نکردنی درباره خواب

خواب؛ هر چه بیشتر، بهتر: کاش همینطور بود! ولی مطالعات نشان میدهد. احتمال مرگ زودرس در آنهایی که بیش از 8 ساعت در شبانهروز میخوابند، بیشتر است. 2- خوش به حال فلانی، هنوز سرش به بالش نرسیده، خوابش میبرد! اتفاقاً این نشان میدهد که فلانی، خواب خوبی ند

بازگشایی مدارس و مشکلات خواب کودکان

با شروع مهر ماه، یکی از مشکلاتی که والدین با آن درگیر هستند مسأله خواب فرزندشان است...

خواب كافی برای کنکور را فراموش نکنید

میوه سرشار از آنتی اکسیدان ها، کاروتنوئیدها، ویتامین ث و ویتامینEبعلاوه یک هورمون آشنا به نام سروتونین استاین هورمون مرتبط با خواب در صورتی که سطوحش پایین باشد، باعث بی خوابی می شود.کیوی همچنین غنی از فولات است و نشان داده شده ک...

مرکز یادگیری...
ما را در سایت مرکز یادگیری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : فرومی yadgiri بازدید : 157 تاريخ : دوشنبه 31 خرداد 1395 ساعت: 8:46