مغز شگفت انگیز ما

ساخت وبلاگ
در 4 دقیقه بخوانید

اگر نگاهی به کار اعضای بدن بیندازیم آن را شگفت‌آور می‌بینیم. اما در این میان، شاید مغز را بتوان شگفتانگیزترین، عجیب‌ترین و پرکارترین عضو بدن دانست. همان حجم یک کیلوگرمی که تمام کارهای ما را کنترل می‌کند و در اصل مرکز فرماندهی بدن ما است. مغز همیشه در حال کار است. به تمام بدن فرمان می‌دهد و حتی زمانی که ما در حال استراحت هستیم، کار می‌کند. درباره این عضو خستگی ناپذیر افسانه‌ها و داستان‌های زیادی هم شنیده‌ایم. اما حقیقت آن چیست؟ در این یادداشت کتاب هایی را معرفی می‌کنیم که درباره مغز نوشته شده‌اند و شما را با مغز شگفت انگیز آشنا می‌کنند.

کتاب هایی درباره مغز

احتمالا این سوال برایتان ایجاد شده است که چرا باید با مغز آشنا شویم؟ شاید دانستن این موضوع که حساس‌ترین عضو بدن همیشه در حال کار است و چقدر از انرژی، اکسیژن، کالری و … بدن را مصرف می‌کند، با چه چیزهایی آسیب می‌بیند و چطور می‌توانیم عملکرد آن را بهبود ببخشیم برایتان جالب و مهم باشد. کتاب‌هایی که در ادامه معرفی می‌کنیم به ما کمک می‌کنند پاسخ تمام این پرسش‌ها را بگیریم.

پیشنهاد می‌کنیم اگر دوست دارید در زمینه‌های مختلف علمی اطلاعات و معلوماتتان را بالا ببرید، یادداشت « معرفی کتاب‌هایی برای افزایش اطلاعات عمومی» را بخوانید:

مغز: داستان شما

دانلود کتاب


دیوید لیکلمن در کتاب مغز: داستان شما، به ما کمک می‌کند تا مغز را بهتر بفهمیم. شاید چون ما را با ماده اسرارآمیزی آشنا می‌کند که قدرت و سرعتش در پردازش اطلاعات و تصمیم‌گیری مثال زدنی است و سرمنشا تمام تصمیمات ما در زندگی است. بنابراین، فهم مغز کمکمان می‌کند تا زندگی بهتری برای خود بسازیم. روابطمان را سر و سامان دهیم و با نکاتی که برای زندگی اجتماعی ضروری است، آشنا شویم. تحصیلات، کار، خط مشی اجتماعی ما و … همه و همه به شناخت ما از مغز بستگی دارد. پس اگر دوست دارید با این عضو بدن آشنا شوید، این داستان حیرت‌آور را بخوانید.

شناخت مغز

دانلود کتاب صوتی


درباره مغز اطلاعات بسیار زیادی می‌توانید پیدا کنید. افسانه‌های مختلف و مطالب معتبر و علمی. هرچند دانشمندان نیز درباره ساز و کار این عضو پیچیده، تردیدهایی دارند اما بهرحال، تا امروز اطلاعاتی معتبر به دست آوردند که از وظایف، طرز کار و عملکرد بخش‌های مختلف مغز می‌گوید. این کتاب را بخوانید و دانسته‌هایتان را درباره مغز، به روز کنید.

پرورش مغز

دانلود کتاب


حالا که با مغز آشنا شدیم، نوبت به پرورش آن می‌رسد. چرا که تمام فعالیت‌های ما وابسته به مغز است. از کار کردن گرفتن تا خوابیدن و رویا دیدن. از درس خواندن تا خیال‌بافی کردن. برای اینکه اختلالی در زندگی ما به وجود نیاید و مغزمان همچنان با سرعت و قدرت به کارش ادامه دهد لازم است تا اقداماتی را انجام دهیم. کارهایی که به ما کمک ‌کند تا حافظه کوتاه مدت و بلند مدتمان را تقویت کنیم و دستی به سر و روی مهارت‌های کلامی‌مان بکشیم.

زمینه‌های پرورش مغز

دانلود کتاب صوتی


هرچند پرورش مغز بسیار مهم است، اما نباید آن را در دوران کودکی فراموش کرد و یا نقش و تاثیرگذاری آن را بر زندگی آینده کودکان دست‌کم گرفت. چرا که در این صورت، ابعاد مختلف زندگی، چه بعد جسمی و چه بعد روانی آسیب می‌بیند و ممکن است این آسیب دائمی باشد و یا هرگز رفع نشود. اما والدین در این زمینه چه کاری از دستشان برمی‌آید؟ آیا بازی‌هایی وجود دارد که با انجام دادنشان مغزمان قدرتمندتر و ورزیده‌تر شود؟ محصولات مختلفی که هر روز تبلیغاتشان را می‌بینیم، تا چه حد کارآیی دارند؟ تیموتی ای. پارکر و تریسی پکم آلووی در کتاب صوتی زمینه‌های پرورش مغز پاسخ پرسش‌های شما را می‌دهند.

مقدمه‌ای بر ذهن و مغز

دانلود کتاب


مغز محل فرماندهی بدن است. اما در عین حال، خیال‌پردازی‌ها و تمام امور ذهنی نیز به مغز برمی‌گردند. انسان‌ها هنوز به طور دقیق نمی‌دانند که چه چیزی سبب شده است تا مغز تماما فیزیکی، سرچشمه چیزی باشد که کاملا غیرمادی است. اما ارتباط آن‌ها باهم انکار ناپذیر است. حتی خود ما هم در گفتگوهای روزمره نشان می‌دهیم که از این ارتباط آگاهیم. هرچند ساز و کارش را ندانیم.

رنه دکارت، فیلسوف و ریاضیدان سال‌ها پیش استدلال کرده بود که تمام دانش جهان خارج؛ از طریق نوعی بازنمایی فیلتر می‌شود. و همین استدلال او، پایه علوم شناختی به شمار می‌رود.

کتاب مقدمه‌ای بر ذهن و مغز، درس‌نامه‌ای معتبر در حوزه علوم شناختی است. نویسندگان این کتاب بخش‌های اصلی تشکیل‌دهنده علوم شناختی همچون «ادراک»، «حافظه»، «توجه»، «هیجان»، «زبان»، «کنترل حرکت»، «یادگیری»، «فهم» و دیگر پدیده‌های مهم ذهنی را با شفافیت معرفی کرده‌اند.

این کتاب البته یکی از کتاب‌هایی است که می‌توان به چشم یک منبع آکادمیک و معتبر به آن نگاه کرد.

اینترنت با مغز ما چه می‌کند؟

دانلود کتاب


این سوال مهم و اساسی را همه ما باید از خودمان بپرسیم. اینترنت با مغز ما چه می‌کند؟ ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که بدون وجود اینترنت بهم می‌ریزد. در دورانی که بیماری کرونا، افراد را خانه نشین کرد و گرد تعطیلی روی مدارس، دانشگاه‌ها، مهمانی‌ها و جمع‌های خانوادگی و کسب و کارها پاشید، اینترنت به دادمان رسید. به همین ترتیب بخش اعظمی از روند پیشبرد کارهای روزانه و تفریحات را به خود وابسته کرد. اما خیلی خوب است بدانیم این پدیده عجیب چه تاثیری می‌تواند بر مغز ما بگذارد.

نیکلاس کار در این کتاب به بررسی این سوال از چند جنبه می‌پردازد: تحلیل ساختار نورونی مغز ما و تغییراتی که به واسطه زمان و بر اثر اتفاق مختلف روی آن صورت می‌گیرد. کاهش قدرت توجه ما و در نهایت تبعات فرهنگی اینترنت.

کلام آخر

هدف ما از شناخت مغز هر چیزی می‌تواند باشد. ممکن است این کتاب‌ها را صرفا برای رفع کنجکاوی خودمان بخوانیم یا به دنبال منابعی می‌گردیم که به ما در تحقیقات و پژوهش‌هایمان کمک کنند. در هر حال، هر کدام از این اهداف را که دنبال کنیم، با گستره‌ای از کتاب‌ها روبه‌رو می‌شویم که دری از دنیای دانش را به روی ما باز می‌کنند، حجمی از اطلاعات مفید و کاربردی به ما می‌بخشند و در نهایت، ما در مسیر آگاهی قرار می‌دهند. مسیری که می‌تواند دانسته‌ها را با عمل ترکیب کند و نتیجه حیرت‌آور آن، تحول مثبت و تغییرات عمیق در بینش و سبک زندگی ما باشد.

(42 بازدید تا امروز)

مرکز یادگیری...
ما را در سایت مرکز یادگیری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : فرومی yadgiri بازدید : 157 تاريخ : يکشنبه 26 بهمن 1399 ساعت: 18:11